״היה מענק למי שהיתה לו ירידה של 40% בהכנסות. אנחנו עמדנו על 38%״


העדות נגבתה בשיתוף אמנסטי אינטרנשיונל ישראל

״ביאת״, בר-מסעדה בנצרת, בימים שלפני משבר הקורונה



העדות של אימאן ליבס, הבעלים של ״ביאת״, בר-מסעדה בנצרת


מסעדת ביאת פועלת מאז שנת 2005. היא התחילה כמסעדה קטנה עם כעשרה עובדים, ובמרוצת השנים שופצה והתרחבה והעסיקה יותר מ-30 עובדים. הלך לנו טוב מאוד, והיו לנו אפילו תכניות להתרחב עוד יותר, אבל הקורונה הגיעה ועשתה מה שעשתה. הקורונה למעשה הקפיאה אותנו, ואפילו החזירה אותנו חמש-שש שנים אחורה.


כיום אנחנו לא עובדים. המסעדה סגורה, כי בנצרת הנושא של טייק-אווי קצת קשה. אנשים פה מבשלים ולא ממש רוצים לקנות אוכל שהם יכולים להכין בבית כמו שהם רוצים. העלויות עבורנו הן גבוהות בהרבה מההכנסות שיהיו מטייק אווי, אז העדפנו לסגור.

סגרנו את המסעדה בסגר הראשון בין 15 במרץ ל-27 במאי, ובסגר השני מ-18 בספטמבר עד היום. אפשר לומר - עד שיחשבו עלינו בכלל

סגרנו את המסעדה בסגר הראשון בין 15 במרץ ל-27 במאי, ובסגר השני מאז 18בספטמבר עד היום. אפשר לומר - עד שיחשבו עלינו בכלל - ולא נראה לי שיחשבו עם ההתנהלות ההזויה של הממשלה. בין מאי לספטמבר עבדנו לא רגיל. היתה לנו ירידה בהכנסות. קיבלנו מענק הוצאות קבועות עבור מרץ-אפריל, אבל עבור מאי-יוני לא הגיע לנו. בשביל לקבל את המענק היה צריך להראות ירידה של 40% בהכנסות, ואנחנו עמדנו על 38%. נראה שהקריטריונים ממש מתחמקים מלתת לעסקים עזרה אמיתית.


כשהיינו פתוחים אנשים פחדו להגיע, ובצדק. והיה גם המקרה שבו אמרו לכל המסעדות לסגור ביום שישי ובסוף, בשעה רבע לחמש, החליטו שמותר לפתוח שוב - אבל אנחנו רוקנו כבר את כל המקררים. מסעדה זה לא עסק שאפשר לבוא אליו עם מפתח, לפתוח ולעבוד. צריך הכנות, הרבה הכנות. אז כל התפתח-תסגור הזה לא עזר לנו.




הנתונים מלמדים: אנחנו הישראלים הוזנחנו לעומת מדינות עם כלכלה דומה - קראו את תחקיר אמנסטי אינטרנשיונל ישראל על כשלי הסיוע הכלכלי-חברתי


העדויות החדשות שכולם מדברים עליהן: